top of page

Itämeren ja ihmisen rinnakkaiselo on ollut myrskyisää. Meri on ollut suurten tragedioiden näyttämö, mutta myös voimaannuttava ja riemastuttava elämys sille, joka osaa elää sen kanssa rinnan, kunnioittaen ja sovussa. Meri on myös antanut elantoa. Mutta Ihminen on myös kohdellut kaltoin merta, käyttänyt sitä kaatopaikkana, riistänyt ja hyödyntänyt kohtuuttomasti meriluontoa ja horjuttanut sen herkkää ekosysteemiä.

Ari Heinilän runollinen elokuva , on meren ja ihmisen vuoropuhelu, jossa meri on pääosassa ja ihminen sivuosassa. Se vie seikkailuihin niin veden alle, syvyyksiin kuin saariston sokkeloihin ja vauhdikkaaseen menoon tuulten viemänä, aaltojen kuljettamana erilaisten meri-ihmisten vanavedessä. Meren käyttäjä törmää myös kääntöpuoleen, kaltoin kohdeltuun ystävään.

Elokuva on hieno osoitus siitä tahdosta, jota monet, nimekkäätkin meri-ihmiset haluavat tehdä Itämeren hyväksi. Näyttelijä-muusikko Irina Björklund, Martti Suosalo, Taneli Mäkelä ovat antaneet äänensä merelle - pro bono. Samoin Suomen eturivin hittinikkarit, Timo Kiiskinen - Timo Hietala tekivät nimikappaleen, ”Minun mereni”, jonka solisteina Irina Björklund sekä Wärttinän tytöt. (Sen sijaan elokuvaa eivät tukeneet Suomen Elokuvasäätiö tai AVEK)

Levittäjät, Minun mereni ry sekä MRP Distribution tavoittelevat elokuvalle maksimaalista vaikutusta ja näkyvyyttä. Sen takia elokuva on mm. nähtävissä Itämeripäivänä 29.8.2024 useissa kaupungeissa ilmaisesityksissä kautta maan. Jos haluatte järjestää oman Itämeritapahtuman, voimme toimittaa teille elokuvan tiedostona. Tiedustelut: karri.kivela at minunmereni.fi.

Elokuva tulee palvelemaan myös koululaisten elämyksellisenä oppimateriaalina KOULUKINON sekä BMOL:n käytössä ensi lukukaudesta lähtien. Neuvottelemme myös TV-esityksistä.

MINUN MERENI VOI OLLA MYÖS SINUN MERESI!

 

Pituus 44 min, 2:1, HD, Dolby surround

KÄSIKIRJOITUS, KUVAUS, OHJAUS: Ari Heinilä

LEIKKAUS: Meri-Tuulikki Salonen, Ari Heinilä

LEIKKAUSDRAMATURGI: Pauliina Punkki

LEIKKAUSKONSULTTI: Ben Mercer

ÄÄNISUUNNITTELIJA: Ville-Matti Koskiniemi

ÄÄNESSÄ: Martti Suosalo, Taneli Mäkelä, Irina Björklund, Ari Heinilä, Havu Westerlund, Inkeri Pekkanen, Per Olov Jansson, Anneli Patoharju, Raoul Johnsson , Eki Metsävuori.

MUSIIKKI:

KOORDINAATTORI: Pasi Lyytikäinen –Sibelius Akatemia

SÄVELTÄJÄT: Airi Salmela , Erke Eriksen, Jenni Isoaho

PIANO: Ville Hautakangas,

KLARINETTI/BASSOKLARINETTI: Janne Pesonen

SELLO: Maija Juuti

ÄÄNITTÄJÄ: Anders Pohjola / Sounders Oy

NIMIKAPPALE: Timo Hietala - Timo Kiiskinen, solistina Irina Björklund, Wärttinän tytöt

KUVAN JÄLKIKÄSITTELY:  Whitepoint Oy, Jussi Myllyniemi

LEVITTÄJÄT: Minun mereni ry, Karri Kivelä sekä MRP Distribution, Marko Röhr, Arto Heiskanen

 

basic-form-white.png
Vihuri_logo_nega_valk.png
ab_logo_green_edited.png
weisell_perus_edited_edited.png

T U K I J A T:

luontoliitto_logo vihreä.png
bottom of page