top of page

Ari Heinilä

palkinnot ilman taus.png

  • toimittaja, käsikirjoittaja, kuvaaja ja TV-tuottaja ( Motion Oy - www.motion.fi )

  • Tuottanut ja tehnyt toista sataa TV-ohjelmaa ja dokumenttia, joista monia on palkittu myös kansainvälisesti.

 

​Merelle sijoittuvia dokumenttielokuvia:

LIUKU SYVYYKSIIN 2005

(The Deep Breath) Topi Lintukangas pyrkii mielen ja kehon täydelliseen hallintaan. Hän haluaa sukeltaa syvemmälle kuin kukaan maailmassa ilman apulaitteita. Mutta millä hinnalla?

PISARA MERESSÄ 2012

Kertoo yhden miehen taistelusta pelastaa upea merenlahti, joka on pahasti rehevöitynyt ihmisen toimien seurauksena. Ojitettu suoalue, golf-kenttä, maanviljelykset ovat aikojen kuluessa johtaneet ojansa Täktominpuroon ja mereen.

KUKA RYÖSTI HYLYN? 2015

Itämeri on ainutlaatuinen museo: tuhansia, arvokkaita hylkyjä. Ainutlaatuinen, vedenalainen kulttuuriperintömme on vaarassa. Hylkyrosvot hääräävät syvyyksissä ja kansallisaarteet päätyvät pimeille markkinoille. Katso:

https://areena.yle.fi/1-2483225

AALLOISSA ON AARRE 2019

Seikkailutarina aarteenetsijästä, joka on nyt legendaaristen aarrelaivojen Hanneke Vromen (upposi 1468) sekä Balbaneran (upposi 1788) jäljillä ruotsalaisen sukelluskaverinsa Micke Åkgrenin kanssa. Katso:

https://areena.yle.fi/1-4403152

KUULETKO HILJAISUUTTA? 2021

Miten eri tavoin sokea ja näkevät kokevat äänimaiseman, luonnon tai sen puuttumisen? Ihmisen ja luonnon erikoinen vuoropuhelu Hankoniemellä ja sen saaristossa. Pappi, lintubongari ja kirjailija, Hannes Tiira sokeutui jo nuorena. Hän eli muiden aistiensa varassa. Minkälaisena hän koki Hangon äänimaisemat? Tiiran lisäksi henkilögalleriassa on mukana eri ikäisiä hankolaisia, monilta elämän alueilta. Katso:

https://areena.yle.fi/1-50949349

 

Ari_Heinilä.png

 "Ari Heinilä on dokumenteillaan tehnyt tunnetuksi Itämeren hylkytarinoita ja edesauttanut historiallisten laivahylkyjen suojelutyötä." 

FT, meriarkeologi, Museovirasto

Minna Koivikko, 

bottom of page