top of page

Mitä mereemme valuu?

VeneBat_RGB_logo_nega.png

Minun Mereni asiantuntijapaneeli oli Venemessuilla, Helsingin Messukeskuksessa,

 pe 9.2.2024

Paneeli keskittyi teemaan,  miten estämme maalta tulevat valumat Itämereen?

Ennallistaminen ja EU:n ennallistamisasetuksen implementointi Suomessa.

Tutustu arvovaltaisiin panelisteihimme:

Panelistit_Mikko.png

Mikko J. Salminen, Paneelin puheenjohtaja

 

Mikko J. Salminen on ollut ekologisesti ajatteleva insinööri aina partiosta, Turun Sinikotkista, 1960-luvulta lähtien. Meripartion, veneilyn, melonnan, purjelautailun, sukeltamisen ja vedenalaisen videokuvaamisen kautta Itämeri on tullut tutuksi aina pohjia myöten. Kauniaisten kaupunginhallituksen jäsenenä ja kunta-aktiivina hän on vienyt käytännön kestävää kehitystä eteenpäin ja Minun mereni ry:n kautta on ollut mukana vähentämässä miljoonan ennallistettavan suohehtaarin humuspäästöjä Itämereen.

 

 

 

Kai Mykkänen, Ympäristöministeri

 

Kai Mykkänen on järkiperäinen idealisti ja sinivihreä uudistaja, joka tuntee myös yritysmaailman. Hän on sisäministerin sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministerin tehtävissään vastannut kokoomuksen energiapolitiikasta edellisen hallituksen aikana. Tällä hetkellä Kai Mykkänen toimii Petteri Orpon hallituksessa ympäristö- ja ilmastoministerinä 20.6.2023 alkaen. Tätä ennen hän oli kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

 

 

 

 

Ilkka Herlin, Ympäristövaikuttaja

 

Ilkka Herlin on talouselämän ja luonnonsuojelun vahva vaikuttaja. Herlin on Elävä Itämeri säätiön (BSAG) perustajajäsen ja hallituksen jäsen. Herlin on kollegoidensa kanssa perustanut kaksi ekologista yritystä: Soilfood Oy:n uudistavaan kierrätysmaatalouteen ja Q Power Oy:n uusiutuvan energian varastointiin. Intohimoinen veneilijä Herlin omistaa ekologisen koetilan Qvidjan sekä saaristomeren rakastetun vierasvenesataman Gullkronan vaimonsa kanssa.

 

 

 

Matias Scheinin, Tutkija, FT

 

Matias Scheininin työuraa on yhdistänyt pyrkimys ymmärtää paremmin rannikkovesien biogeokemian ja eliöstön alueellisen ja ajallisen vaihtelun mittakaavoja sekä jalkauttaa tätä tietoa käytännön ympäristönsuojelutyössä sovellettavaksi. Scheininin työ on painottunut rantavyöhykkeelle, joka on jäänyt vesistö- ja merentutkimuksen pääpainopistealueiden väliin niin tutkimusperinteiden, menetelmäkehityksen kuin ympäristöseurannankin osalta. Ympäristöongelmista Scheinin on keskittynyt erityisesti rehevöitymiseen ja ilmastonmuutokseen.

 

 

 

Tero Mustonen, 2023 Goldman Environmental Prize winner

 

Maantieteen dosentti, ammattikalastaja Tero Mustonen johtaa Suomen suurinta yksityismaiden

ennallistamisohjelmaa Elpyvä maisema (www.maisema.org) OSK Lumimuutoksessa. Mustonen toimi vuosina 2018-2022 YK:n ilmastopaneeli IPCC:n pääkirjoittajana, vastuualueena Eurooppa ja kalottialue. Keväällä 2023 hän sai ensimmäisenä suomalaisena ympäristöalan Nobel-palkinnoksi mainitun Goldman Prizen.

Lisätietoa paneelista tai tapahtumasta:

Karri Kivelä, Toiminnanjohtaja, Minun mereni ry: +358 41 3179 550,  karri.kivela@whitemill.fi

bottom of page